30 Mayıs 2013 Perşembe

Duşakabin Hazırlanması ve Fayanslarının Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar (Video)

Duşakabin Hazırlanması ve Fayanslarının Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar (Video)

Duşakabinlerin veya küvetlerin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.Bu önemli noktalara dikkat edilmediği taktirde önemli sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin seramikler su geçirimsiz olsalar da, tek başlarına su yalıtımı sağlamazlar. Seramik derzleri, suyun geçişi açısından risk oluşturan bölgelerdir. Duvarların birbiri ile ve duvarların zeminle birleştiği köşelerde genellikle su geçişini kolaylaştıran çatlaklar oluşur. Tesisat boruları veya su giderleri gibi özel noktalarda da bu durum aynıdır. Islak hacimlerden su sızması alt katlarda veya yan odalarda hasara neden olur. Bu durumda yapılması gereken , ıslak hacimlerin inşaat aşamasında sıva filesi ve yalıtıma uyumlu giderler kullanılarak yalıtılmasıdır.
Videoda belirtilen noktalarda neler yapıldığını kısaca anlatalım.(Video İngilizce ve sayfanın altındadır)
Uygulama  öncesinde köşeler pahlanmalıdır. Beton yüzeyler suya iyice doyurulduktan sonra düşük devirli matkap ile şerbet haline getirilen çimento esaslı elastik su geçirmez yalıtım malzemesi fırça ile zemine, gerekli yüksekliğe kadar duvarlara ve köşelere sürülür.
Çimento esaslı su yalıtım malzemesi henüz yaş iken alkali dayanımlı sıva filesi şerbetin içine bastırılır. İlk kat, kuru-yaş duruma geldiğinde ikinci kat çimento esaslı elastik su geçirmez yalıtım malzemesi sürülür ve yalıtım tamamlanır.Fileyi videoda belirtilen şekilde küçültebilirsiniz.
Seramikleri yapıştırmak için Flex özellikli seramik yapıştırıcı kullanmak zorundayız.Videoda belirtildiği şekilde hamur kıvamına getiriyoruz. Videoda mozaik veya cam fayanslar kullanılmıştır.İsteğe bağlı olarak büyük ebatlarda da seramikler kullanabilirsiniz.Seramiklerin boyutlarına bağlı olarak ince veya kalın aralıklı tarak kullanıyoruz.Videodaki seramikler küçük olduğu için ince aralıklı tarak kullanılmıştır.Artık uygulamaya geçebiliriz.
dusakabin banyo fayansi yapilisi
dusakabin banyo fayansi yapilisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder