3 Haziran 2013 Pazartesi

Mantolama ile Enerji Tasarrufu

Herkesin söylediği gibi devir artık tasarruf devri. Evin harcamaları okul masrafları vergiler derken insanların ellerine geçen paranın neredeyse tamamı harcanıyor. Birikim yapmak çocuklarımıza iyi bir gelecek için altyapı bırakmak ise imkansız hale geliyor. Bu özellikle de büyük şehirlerde yaşayanlar için bu şekilde. Bunun için bir yerlerde kısarak tasarruf etmek lazım.
mantolama dış cephe kaplama
Özellikle iklimi soğuk olan yerlerde aylık kazancımızın büyük bir kısmı ısınmaya gidiyor. Doğalgaz fiyatları malum çok pahalı. Hatta kombiyi yüksek sıcaklıklarda yakıyoruz ısınmaya çuvalla para ödediğimiz halde ısınamıyoruz. İşte bu gibi problemler hep ısı yalıtımı eksiliğinden kaynaklanır. Bu sorunlarla karşılaşmamak için binalara dış cephe kaplamaları yapılır. Bu kaplamalar gerçekten de tasarruf sağlayıp aile bütçemize katkı sağlar.
Yukarıda özellikle soğuk bölgelerde dedik ancak ısı yalıtımı sıcak bölgeler için de şarttır. Eğer sıcak bir bölgede yaşıyorsak veya yazlığımız varsa biliriz. Yazları klimayı soğumak için klimanın ayarını son seviyeye getiririz. Bu hem elektrik faturamızın kabarmasına hem de hasta olmamıza neden olur. Ancak binamızda mantolama olursa bize ısıyı o kadar emmediği için klimamızı daha az çalıştırırız.
Sadece tasarruf ve maddi kazanç için değil doğayı korumak için de dış cephe kaplamaları desteklenmelidir. Çünkü tükettiğimiz doğalgaz kömür ve elektrik sonlu enerji kaynaklarıdır. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için enerji tasarrufunu desteklemeli ve mantolama yaptırmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder